O mně
  • Asistentka trenéra
Profil

Moje první setkání s krasobruslením bylo v pěti letech, kdy mě moje mamka přivedla na zimní stadion do školičky bruslení a já už zde zůstala. Moje závodní kariéra byla jako na houpačce. Úspěch střídal neúspěch a opačně. Byla jsem takové to dítko, co chtělo dělat všechno. A tak jsem vedle krasobruslení dělala závodně ještě atletiku a tancovala v taneční skupině, kterou jsem později i vedla. Ve 12 letech jsem krasobruslení přestala dělat úplně a dala přednost tancování.

Pak ale přišel okamžik, kdy se vše opakovalo znovu. Na zimní stadion jsem tentokrát ale přivedla svojí pětiletou dceru Kristýnku a zůstala zde trénovat.

Práce s dětmi dává mému životu smysl. Moc mě baví nejen je učit nové věci, ale předávat jim i mé zkušenosti. Snažím se o to, vytvořit jim zázemí, atmosféru, aby se cítili dobře a krasobruslení je bavilo, i když je tak moc náročné. Vedu společně s dcerou krasobruslařský klub SK Kraso Cheb a vedle snahy být s dětmi úspěšné, chceme, aby jim to dalo mnohem víc. Vážím si nabídky paní trenérky Škorničkové být součástí jejího týmu a těším se na vše nové, co nás posune zase o kus dál…

Motto
  • Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít.
Otázky a odpovědi
Co vás přivedlo ke krasobruslení?

Moje mamka, která byla velkým fanouškem krasobruslení.

Kdy jste poprvé přemýšlela o tom, že budete trenérka?

Nikdy jsem o trenéřině nepřemýšlela. Když jsem přivedla svojí pětiletou dceru Kristýnku na zimní stadion – na školičku bruslení, požádali mě, jestli bych to nezkusila. A já si řekla… proč ne. A už jsem u toho zůstala.

Co vás na trenéřině překvapilo?

Překvapilo mě, co všechno mi může dát – emoce, zážitky, poznání, setkání s fajn lidmi.

Co vás na trenéřině baví nejvíce?

Baví mě práce s dětma. Naplňuje mě to a posunuje vpřed. Děti mě učí, jak se chovat v určitých situacích, nepřestávají mě překvapovat jejich nápady, názory…

Co nejméně?

Nemám ráda, když mají rodiče vysoké cíle, nároky na své děti i trenéry a nenechají jim prostor.

Nejkrásnější zážitek?

Nejkrásnější zážitek pro mě byl náš první muzikál na ledě – byla jsem na svoje svěřenkyně moc pyšná.

Nejhorší zážitek?

-

Co je pro vás důležité, aby si děti z vašich tréninků odnesly?

Nejdůležitější pro mě je, aby odcházely děti z tréninků spokojené, šťastné a odhodlané být, co nejlepšími.