Ohlédněte se s námi za uplynulou sezónou

Projekt Monika Škorničková SPORT (MŠS) má za sebou druhý rok, resp. druhou sezónu existence.

A tak se hodí malé ohlédnutí:

1. Spojení Projektu MŠS s Projektem Bruslička

Tato vize se dotáhla do konce v srpnu roku 2022. Cílem tohoto kroku bylo a je morálně podpořit myšlenku paní Koblasové dát možnost dětem, které nemají optimální tréninkové podmínky anebo začnou krasobruslit v pozdější věku, zapojit se do systému krasobruslařských soutěží. Trenérka Projektu MŠS Monika Škorničková dokázala se svou bývalou svěřenkyní, která začala v 8 letech, dojít až na ME, MS, MSJ a dodnes je tato krasobruslařka nejúspěšnější juniorkou ČR na MSJ, takže nabídla svoje jméno a trenérskou kariéru jako důkaz toho, že cesta k úspěchu může vést i přes Projekt Bruslička. A pokud ne k úspěchu, tak alespoň k radosti z krasobruslení, a to je možná ten nej úspěch-vytvořit si pozitivní vztah ke sportu. Hodnotně jsme odměnili vítěze Finále Brusličky a podpořili jejich motivaci do další práce. Také jsme odměnili dárky firmy Mo-vien talenty, které vytipoval sbor rozhodčích na Finále Brusličky .

2. Odměňovali jsme i naše členy

Na začátku sezóny jsme vypsali kritéria pro celoroční soutěž mezi členy Projektu a vítěze pak odměnili hodnotným woucherem.

3. Závodili jsme na všech úrovních krasobruslařských soutěží

Členové Projektu MŠS závodili v minulé sezóně v Českém Poháru, v Poháru ČKS i v Projektu Bruslička. Zúčastnili se MČR i Dětské zimní olympiády. Všude sbírali medaile a cenná bodová ocenění. A to především v druhé známce za komponenty. Cílem Projektu MŠS je dbát na to, aby závodníci byli dobří bruslaři, uměli prezentovat sami sebe a každý závodník byl osobitý a vyjadřoval svým výkonem určitou pozitivní emoci. A jsme rádi, že tato naše dlouhodobá myšlenka byla podpořena i Mezinárodní bruslařskou unií (ISU), která změnila princip hodnocení druhé známky.

4. Zahájili jsme spolupráci s VŠ Palestra pro školení trenérů II. třídy, licence B

První běh školení měl být zahájen v dubnu roku 2023, ale z určitých organizačních důvodů se nezahájilo. Organizačními důvody jsou paradigmata – strach, manipulace, omezení. Uvedu na tomto místě již naposledy, že všechny naše náležitosti ke školení jsou v pořádku a naše akreditace MŠMT a spolupráce s VŠ Palestra je v pořádku a to, že nás Palestra stáhla ze svých stránek, je z důvodu jejich přeorganizace. Dál nemáme potřebu k této kauze se vyjadřovat. 

5. Krasobruslíme na in-linech

Poctivě a pravidelně trénujeme na in-linech a také na nich závodíme. Rozvíjíme tak dynamiku i odrazovou výbušnost i na „jiných“ bruslích.

6. Uspořádali jsme krasobruslařské kempy

Cílem našich kempů je pracovat s dětmi tak, aby si odvážely nejen vyšší výkonnost, nové podněty, nové kamarády, ale také znalosti. Podporujeme v krasobruslařích jejich osobitost a radost z tréninkového procesu. Prosazujeme komunikaci mezi všemi jednotlivými subjekty krasobruslení. Proto děti i rodiče dostávají informace od těch nejlepších technických specialistů, mezinárodní rozhodčí a dalších odborníků. 

7. Podpořili jsme druhý ročník krasobruslařského závodu Na ostří nože, který měl velký úspěch

Závodu se zúčastnilo 160 dětí, nově byla přidána i kategorie Adult, která se stále více rozrůstá, a tak dal klub HB Kraso příležitost i dospělým závodníkům. Cena za komponenty v podobě dárku od Mo-vien byla příjemným zpestřením a obohacením závodu. Ohlasy byly pozitivní, závod měl úroveň, ale hlavně pohodovou atmosféru i průběh.

8. Podpořili jsem 2. ročník Ice Linden adult cup

Druhý ročník tohoto mezinárodního závodu měl dvojnásobnou účast oproti loňskému ročníku. Máme radost, že můžeme podporovat klub, který se takové akce zhostil, protože i početná Adult komunita si zaslouží respekt a vážnost. 

9. Panenka Movien

Spustili jsme e-shop movien.cz, ale zjistili jsme, že panenky a celá první kolekce se lépe prodává, když je vezmeme mezi vás. Jsme rádi, že smysl panenky – být kamarádkou pro všechny, kteří milují krasobruslení a současně potřebují mít se komu vypovídat, je naplněn. Někdy je toho na malé krasobruslařky moc, ve škole se musí poslouchat, na tréninku by se mělo poslouchat, a navíc pak ještě doma ty úkoly. A panenka by měla být tou kamarádkou, která je pořád po ruce a unese i nějakou tu starost a přemění ji na radost

Začíná nová sezóna a my se těšíme na to, co nám zase přinese. Máme další nápady, a tak si držíme palce, ať se povedou.

Přejeme i vám všem hodně pohody a sportovního štěstí do sezóny 2023/24 a hlavně – nebojte se.

Zastavila nas jen paradigmata.


Autor:Monika Škorničková

Mým velkým koníčkem je moje práce, trénování krasobruslení. Beru to jako své životní poslání, které mě naplňuje. Už jako malá holka jsem si tuto cestu vybrala a šla si za svým. Jako závodnice jsem nedosáhla žádných velkých úspěchů, závodní kariéru jsem ukončila ve 14 letech po vybruslení 1. výkonnostní třídy. Právě ta mi umožnila vystudovat Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, obor trenérství.